Malzemeler:
3 adet koyun beyni
2 adet orta boy domates
2 yaprak yeşil salata
10 adet yeşil zeytin
3 dal maydanoz
½ limon suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
6 su bardağı su
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Beyinleri akan suyun altında zarından ayıralım. 6 bardak su,
1 tatlı kaşığı tuz ve yarım adet limon suyu ile kaynatalım. Beyinleri içine
katarak, haşlayalım. (Yaklaşık 10 dakika) Soğuması için bir kenara alalım.
Soğuduktan sonra enine boyuna ikiye bölelim. Bir tabağa
dizelim. Tabağın etrafını yeşillikler ve zeytinlerle süsleyelim.
Bir kap içerisinde tuz, limon suyu ve zeytinyağını çırpıp,
beyinlerin üzerine dökerek servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder