Malzemeler:
500 gram kıyma
1 avuç pirinç
½ demet maydanoz
2 yumurta
1 baş soğan
Tuz, karabiber, biraz un
1 adet limon
1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
Kıymanın içine yemeklik olarak doğradığınız soğanı, yıkanmış
pirinci, ince kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurunuz.
1,5 fındık büyüklüğünde parçalar halinde minik köfteler yuvarlayın. Unlanmış
tepside köfteleri tepsiyi sallayarak una
bulayın. Bir tencere su, tuz koyup kaynatınız. Köfteleri içine katın. Pirinçler
uzayıncaya kadar pişiriniz. İnmeden önce terbiyesini koyup bir taşım kaynatın.
Terbiyesi için:
2 yumurta sarısı ve bir limonun suyu ile çırpılır. Köfte
suyundan azar azar alınıp, yumurtalı karışıma dökülerek, ılıştırılır.
Kaynamakta olan köftelere katılıp hemen bir taşım kaynatılır. Ateşten alınır.Not: Pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder