350 gram kuşbaşı et
1 kilogram taze fasulye
2 kaşık yağ
2 adet domates (veya 1 kaşık domates salçası)
2 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp, kılçıklarını kesin. Alt ve üst
kısımlarını alın. İster bütün, ister 3’e bölün.
Eti bir tencereye koyup, içine yağı, doğranmış soğanları
koyunuz. Orta ateşte soğanlar sararıncaya kadar et de bıraktığı suyu çekinceye
kadar kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave
edin. Bir iki defa karıştırın. Fasulyeleri ete katın. Üzerlerini örtecek şekilde su katın. Tuz ve karabiber
ile tatlandırın. Etler ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder