RSS

26 Temmuz 2016 Salı

ETLİ TAZE FASULYE


etli taze fasulye
Malzemeler:
350 gram kuşbaşı et
1 kilogram taze fasulye
2 kaşık yağ
2 adet domates (veya 1 kaşık domates salçası)
2 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp, kılçıklarını kesin. Alt ve üst kısımlarını alın. İster bütün, ister 3’e bölün.
Eti bir tencereye koyup, içine yağı, doğranmış soğanları koyunuz. Orta ateşte soğanlar sararıncaya kadar et de bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayıp ete ilave edin. Bir iki defa karıştırın. Fasulyeleri ete katın. Üzerlerini  örtecek şekilde su katın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Etler ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...