RSS

25 Temmuz 2016 Pazartesi

PATLICAN KARNIYARIK

geleneksel yemeklerimizden patlıcan karnıyarık

Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
250 gram kıyma
3 kaşık yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Patlıcanların başını ve sert tarafları kesiniz. Baş ve son kısımlarında 1,5 cm’lik yeri bırakıp patlıcanları tamamen soyunuz. Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarınız. Tuzlayıp yıkayınız. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz. Patlıcanların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine birer domates dilimi koyunuz. Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...