Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
250 gram kıyma
3 kaşık yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Patlıcanların başını ve sert tarafları kesiniz. Baş ve son
kısımlarında 1,5 cm’lik yeri bırakıp patlıcanları tamamen soyunuz. Ortalarını
kayık şeklinde oyup çıkarınız. Tuzlayıp yıkayınız. Kızgın yağda hafif pembe
kızartınız. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş,
fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz.
Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi
koyup karıştırınız. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye
diziniz. Patlıcanların oyuk kısmına kıymayı doldurup üzerine birer domates
dilimi koyunuz. Su ilavesiyle fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika
pişiriniz. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder