Çocuğun ilk dişi çıktığında pişirilen geleneksel bir
yemektir. Çocuğun ilk çıkan dişini kim görürse çocuğa hediye alır. İlk dişin
görüldüğü günü takip eden Cuma günü pişirilen hedik çocuğun başından aşağı bir
miktar dökülür.
Malzeme:
½ kilo buğday
1 su bardağı nohut
Anason
Üzeri İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yeterince toz şeker
Yapılışı:
Bir gün evvelden ıslattığımız buğdayı, yine bir gün evvelden
ıslattığımız nohut ile birlikte haşlayalım.
İçine yeterince anason serpip, karıştıralım.
Tabaklara bölüştürüp üzerine ceviz içi ve toz şeker serperek
servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder