RSS

17 Temmuz 2016 Pazar

HEDİK


ilk diş çıktığında yapılan hedik
Çocuğun ilk dişi çıktığında pişirilen geleneksel bir yemektir. Çocuğun ilk çıkan dişini kim görürse çocuğa hediye alır. İlk dişin görüldüğü günü takip eden Cuma günü pişirilen hedik çocuğun başından aşağı bir miktar dökülür.

Malzeme:
½ kilo buğday
1 su bardağı nohut
Anason

Üzeri İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yeterince toz şeker

Yapılışı:
Bir gün evvelden ıslattığımız buğdayı, yine bir gün evvelden ıslattığımız nohut ile birlikte haşlayalım.
İçine yeterince anason serpip, karıştıralım.
Tabaklara bölüştürüp üzerine ceviz içi ve toz şeker serperek servis yapalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...