Bol vitaminli yaz sebzeleriyle hazırlanan bu çorba sağlığınıza iyi gelecek.
3 adet patates
3 adet havuç
15-20 adet yeşil fasulye
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet soğan
1 kaşık un
2 kaşık yağ
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Küp halinde doğranmış soğanları yağ ile birlikte bir
tencerede pembeleşene kadar kavurunuz. Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan
sonra küçük küçük doğrayınız. Soğanlara sebzeleri katınız. 5-6 bardak su koyup,
sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Blenderdan geçiriniz. Diğer tarafta bir kaşık unu, bir kaşık yağ ile
pembeleşmeden kavurunuz. Bir bardak soğuk sütü yavaş yavaş katarak, unu eziniz.
Haşlanmış bezelyeleri ve süzdüğünüz sebzeleri ilave edip, suyu azsa ya süt veya
su katarak, çorbayı istediğimiz koyuluğa getirinceye kadar kaynatınız. Üzerine
ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serperek servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder