RSS

16 Temmuz 2016 Cumartesi

SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI (YAZ SEBZELERİYLE)

Bol vitaminli yaz sebzeleriyle hazırlanan bu çorba sağlığınıza iyi gelecek.
yaz sebzeleriyle hazırlanan bu çorba bol vitaminliMalzemeler:
3 adet patates
3 adet havuç
15-20 adet yeşil fasulye
2 adet kabak
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
1 adet soğan
1 kaşık un
2 kaşık yağ
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Küp halinde doğranmış soğanları yağ ile birlikte bir tencerede pembeleşene kadar kavurunuz. Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayınız. Soğanlara sebzeleri katınız. 5-6 bardak su koyup, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Blenderdan geçiriniz. Diğer tarafta bir kaşık unu, bir kaşık yağ ile pembeleşmeden kavurunuz. Bir bardak soğuk sütü yavaş yavaş katarak, unu eziniz. Haşlanmış bezelyeleri ve süzdüğünüz sebzeleri ilave edip, suyu azsa ya süt veya su katarak, çorbayı istediğimiz koyuluğa getirinceye kadar kaynatınız. Üzerine ince kıyılmış dereotu veya maydanoz serperek servis ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...