RSS

15 Temmuz 2016 Cuma

İZMİR KÖFTE

tencere yemekleri
Malzemeler:
500 gram orta yağlı kıyma
3-4 adet patates
3 kaşık margarin           (veya sıvı yağ)
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 dilim ekmek içi
Maydanoz, tuz, karabiber

Yapılışı:
Kıymayı, ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde  ½ cm inceliğinde dilimlere ayrınızın, kızartıp bir tepsiye dizin. Köfteleri de kızartıp, patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yağa kabuklarını soyduğunuz ve fındık büyüklüğünde doğradığınız domates ve sulandırılmış salçayı koyup 1-2 dakika kavurun. 1 çay bardağı su koyup kaynatınız. Tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapak kapatıp 5-10 dakika fırında pişirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...