Malzemeler:
500 gram orta yağlı kıyma
3-4 adet patates
3 kaşık margarin (veya sıvı yağ)
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 dilim ekmek içi
Maydanoz, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymayı, ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içi, tuz ve karabiber
ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup, köfte
büyüklüğünde ½ cm inceliğinde dilimlere
ayrınızın, kızartıp bir tepsiye dizin. Köfteleri de kızartıp, patateslerin
üzerine koyun. Tavada kalan yağa kabuklarını soyduğunuz ve fındık büyüklüğünde
doğradığınız domates ve sulandırılmış salçayı koyup 1-2 dakika kavurun. 1 çay
bardağı su koyup kaynatınız. Tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapak kapatıp
5-10 dakika fırında pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder