RSS

23 Temmuz 2016 Cumartesi

KABAK MÜCVERİ


kabaklı mücver tarifi
Malzemeler:
5 adet yumurta
2 orta boy kabak
4 kaşık un
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
3 kaşık margarin veya sıvı yağ

Yapılışı:
Yumurtaları bir kasede çırpın. Kabakları rendenin iri gözünde rendeleyin. Suyunu sıkın. Yumurtalara katın, maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince doğrayın. İçine unu da katıp, karıştırın. Tuzu ilave edin. Yağ kızınca kaşık kaşık bu karışımdan alıp, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Arzu ederseniz kızartmak yerine, kabaklı karışımı yağlanmış ve unlanmış tepsiye döküp, fırında da pişirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...