5 adet yumurta
2 orta boy kabak
4 kaşık un
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze soğan
3 kaşık margarin veya sıvı yağ
Yapılışı:
Yumurtaları bir kasede çırpın. Kabakları rendenin iri
gözünde rendeleyin. Suyunu sıkın. Yumurtalara katın, maydanoz, dereotu ve taze
soğanları ince ince doğrayın. İçine unu da katıp, karıştırın. Tuzu ilave edin.
Yağ kızınca kaşık kaşık bu karışımdan alıp, arkalı önlü kızartın. Servis
tabağına aldıktan sonra isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis
edebilirsiniz.
Arzu ederseniz kızartmak yerine, kabaklı karışımı yağlanmış
ve unlanmış tepsiye döküp, fırında da pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder