RSS

24 Temmuz 2016 Pazar

PATLICAN MUSAKKA


patlıcanlı yemek tarifleriMalzemeler:
4 adet patlıcan
1-2 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2-3 kaşık yağ
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyunuz. 1,5 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Hafifçe yağdan geçirip, bir tepsiye veya geniş tabanlı tencereye diziniz. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız. Patlıcanların üzerini tamamen kaplayacak şekilde kıymayı yayın. Üzerine yeterli miktarda su koyup ateşte veya fırında pişiriniz. Ateşten alınca maydanoz koyup servis yapınız.

Not: İsterseniz patlıcanları önceden kızartıp, tencereye dizer ve üzerine kıymayı yayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...