4 adet patlıcan
1-2 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2-3 kaşık yağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyunuz. 1,5 parmak
kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Hafifçe yağdan geçirip, bir tepsiye veya
geniş tabanlı tencereye diziniz. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif
kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave
edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince
kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız. Patlıcanların üzerini
tamamen kaplayacak şekilde kıymayı yayın. Üzerine yeterli miktarda su koyup
ateşte veya fırında pişiriniz. Ateşten alınca maydanoz koyup servis yapınız.
Not: İsterseniz patlıcanları önceden kızartıp, tencereye
dizer ve üzerine kıymayı yayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder