RSS

10 Temmuz 2016 Pazar

TERBİYELİ TAVUK KANADI



terbiyeli tavuk kanadı tarifiMalzemeler:
1 kilo tavuk kanadı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı pul kırmızıbiber
2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı yoğurt
6 diş ezilmiş sarımsak
4 adet defne yaprağı
½ çay bardağı limon suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:
Tavuklar hariç bütün malzemeyi iyice karıştırın.
Kanatların uçlarını kesin. Varsa tüylerini tütsüleyelim. Bunları sosa bulayalım. 2 saat kadar buzdolabında bekletelim. İster mangalda, ister fırında pişirelim. Mangalda pişirirken ateş küllü olmalı, yoksa çok çabuk yanar.
Fırında pişirmek isterseniz, tavukları önceden haşlayıp sonra sosa bulayıp fırına verirseniz, daha çabuk pişer.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...