Malzemeler:
1 adet sığır dili
1 demet kereviz sapı
3 kaşık yağ
2 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates veya 1 kaşık salça
2 defne yaprağı
2 diş sarımsak
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye bolca su, 1 demet kereviz, tuz, yıkanmış dili
koyup ateşe koyun. Su ısınınca üstteki köpükleri alıp, tencerenin kapağını
kapatıp orta hararetli ateşte dili 1 saat pişiriniz. Dili sudan çıkarıp, hafif
ılıyınca üstünün pütürlü derisini bıçakla tıraş edercesine soyunuz. Tencereye 3
kaşık yağ koyup kızdırıp, derisi soyulmuş dili koyup, iyice kızartın.
Sonra tencereye kabuğu kazınmış iri doğranmış havucu,
soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını koyup bunlarla dili 5-6 dakika kavurun.
Tencereye kabukları soyulmuş domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, bununla
da 5 dakika kavurun. Daha sonra üzerine çıkacak kadar haşlama suyundan koyup,
orta hararetli ateşte dil yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Dil suyunu çekince
varsa haşlama suyundan yoksa sıcak su koyabilirsiniz. Dil pişince bir kaba
alıp, tenceredeki salçayı süzgeçten geçiriniz. Sonra dili ince ince dilimlere
kesip servis tabağına diziniz. Üzerine süzgeçten geçirilmiş salçayı döküp,
sıcak servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder