Malzemeler:
4 adet kemikli tavuk butu
500 gram ıspanak
50 gram beyaz peynir
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Ispanakları ayıkladıktan sonra yıkayın ve kıyın. Soğanı
soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencereye 2 yemek kaşığı yağı koyup, soğanları
soteleyin. Ispanakları ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine peyniri
ilave edin. Yumurtayı kırıp ilave edin ve karıştırın. Tuz ile tatlandırın.
Tavuk göğüslerini tuz ve biber ile tatlandırın. Kemiğin
altından bıçak ile yarın. Yardığınız tavuk göğüslerinin içine kaşık yardımı ile
ıspanaklı harçtan doldurun. Bir tavada arkalı önlü kızartın. Pilav ile servis
yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder