500 gram makarna
1 kaşık tereyağ
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarmısak
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı un
1-2 su bardağı varsa et suyu veya su
Tuz, 1 kahve kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Makarnayı bol suda bir çay kaşığı tuz ile haşlayın.
Makarnalar yumuşayınca süzdürün. Yağı, incecik doğranmış soğanı bir tencereye
koyup hafif pembeleştiriniz. Havucu kazıyıp küçük küçük doğrayıp katınız.
Domatesleri rendeden geçirip, sarmısakları dövüp onu da karışıma katınız. Tuzu,
şekeri koyup bir iki kavurun. Unu da katıp onunla da bir iki kavurup suyu
katın. Bir iki taşım kaynatın. Koyulaşınca ateşten alıp, blenderdan geçirin.
Makarnaları servis tabağına koyunuz. Üzerine sosu döküp eğer isterseniz üzerine
rende kaşar ile servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder