1 kilogram süt
8 yumurta
200 gram toz şeker
Vanilya
Yapılışı:
Sütü kaynattıktan sonra ılıştırın. Şekeri katıp,
karıştırarak eritiniz. Yumurta sarılarını bir kaseye kırıp bir iki defa
karıştırıp süte dökünüz. Bir iki defa daha karıştırıp bırakınız. Karamel kalıplarına ağda şekeri yapıp birer kaşık koyup hafif esmerleştirin. Kalıplara
doluncaya kadar sütü dökünüz. Kalıpları içi su dolu bir kaba koyup, fırına
koyunuz. Su seviyesi le kalıptaki süt seviyesi aynı olmalı. Sıcak bir fırında
20-25 dakika kadar pişiriniz. Pişip pişmediğini anlamak için kalıpların
kenarından bıçakla yukarı kaldırın. Katılaşmış ise pişmiştir. Soğuyunca
kalıpların kenarlarını bıçakla kesip kalıbı tabağa ters çevirin.
0 yorum:
Yorum Gönder