2 su bardağı pirinç
4 bardak su (et veya tavuk suyu)
Dere otu
1 kg iç bakla
1 tatlı kaşığı un
1 limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Baklaların üstündeki kalın kabuğu soyup, yıkayınız. Pirinci ayıklayıp, tuzlu su ile ıslatınız. Bir tencereye bir kaşık yağı, unu koyup
hafifçe kavurunuz. Sonra limon suyu, tuzu ve iki bardak su koyup baklaları
içine alıp, orta hararetli ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu
çektiriniz. Baklaların üzerine pilav suyunu koyunuz. (4 bardak su) Kaynayınca
pirinçlerin suyunu süzüp ilave ediniz. Tuz atıp, bir kere karıştırın. Pirinçler
suyunu çekince ateşi söndürün. Demlendirin. İnmesine yakın dereotunu kıyıp,
ekleyin. Karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder