Malzemeler:
2 kaşık un
2 kaşık yağ
1 litre et suyu
2 limon
4 yumurta
1 kahve kaşığı kırmızı biber
250 gram parça et
Yapılışı:
Öncelikle et suyu nasıl hazırlanır onu anlatalım:
Et suyu çıkarmak için yaklaşık yarım kilo dana kemiğini 5-6
bardak su ile bir taşım kaynatın. Biriken köpükleri kevgirle alın. İçine dörde
bölünmüş bir soğanı, bir adet havucu, bir adet kerevizi , yarım demet maydanozu
koyup, içine bir adet limon sıkarak 1-2
saat kaynatın. Su azalırsa soğuk su
ilave edebilirsiniz. Et suyunu süzgeçten geçirerek istediğiniz yerde
kullanabilirsiniz.
Düğün çorbası yaparken, yukarıdaki et suyunu hazırlama
esnasında içine 250 gram parça eti de atınız. Et piştikten sonra tencerenin
içinden alıp, fındık büyüklüğünde parçalara kesiniz. Başka bir tencerede 2
kaşık unla, yağı pembeleşmeden kavurunuz. İçine etleri atınız. Üzerine 1 litre
kadar et suyunu ilave ediniz. Unu iyice eziniz. Çorba kaynarken, limonlu
terbiyeyi hazırlayıp, koyunuz.
(Limonlu terbiyenin yapılışı için aşağıya bakınız. ) Servis kasesine aldıktan sonra üzerlerine kırmızı biberle yağı yakıp gezdirin.
(Limonlu terbiyenin yapılışı için aşağıya bakınız. ) Servis kasesine aldıktan sonra üzerlerine kırmızı biberle yağı yakıp gezdirin.
Limonlu terbiye nasıl hazırlanır?
4 tane yumurtanın sarılarını ayırıp, bir kasede çırpın.
İçine 2 adet limonun suyunu koyun ve tekrar çırpın. Çorbanın suyuyla hafif
ılıklaştırılıp, kaynayan çorbaya katılır.
0 yorum:
Yorum Gönder