1 kg yufka
½ kg kıyma
2 adet soğan
1 demet maydanoz
7-8 adet yeşil biber
2 adet domates
2 adet yumurta
3 kaşık yağ
Tuz
Yapılışı:
Soğanı ince ve küp halinde doğrayın. Kıymanın içine
doğranmış biberleri, soğanı katarak kavurun. Domatesleri fındık büyüklüğünde
doğrayarak kıymaya katın. Biraz kavurup, ateşten alın. İçine maydanoz,
karabiber ve tuzu ilave edin. İlk yufkayı
yağlanmış tepsiye serin. Arasına harcı koyun. Bu işlemi tüm yufkalara
koyun. İki yumurtayı, yağla çırpın. En üste yumurtalı bu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembe renk alana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder