RSS

14 Ağustos 2016 Pazar

SOSYETE MANTISI

kolay ve çabuk mantı tarifi
Malzemeler:
1 kg yufka
2 yumurta
½ kg yoğurt
1 paket margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
300 gram kıyma
½ demet maydanoz
1 adet soğan

Yapılışı:
Önce içi hazırlayalım:
Soğanı küp halinde kesip pembeleşene kadar yağ ile kavuralım. Kıymayı katıp birlikte kavurmaya devam edelim. İçine ince kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edelim. Soğumaya bırakalım.
Yoğurdu iyice çırpın. İçine iki yumurtayı, eritilmiş yağı veya sıvı yağı ilave ediniz ve tekrar çırpın. Yufkayı masaya serin üzerine bu harçtan bir iki kaşık yayın. Yufkayı dörde bölün. Geniş tarafına kıymalı harçtan. Yanları kapatıp, sarın. Daha sonra bu silindiri içe doğru çevirerek gül şekli verin. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Kalan sıvıyı üzerlerine döküp, çörek otu, susam serpip orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirin.
Servis ederken üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberle yağı yakıp, üzerine dökünüz.

Not: İsterseniz börekleri fırın yerine tavada da kızartabilirsiniz. Eğer kızartacaksanız, yoğurtlu harcın miktarını yarıya düşürün.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...