Malzemeler:
1 kg yufka
2 yumurta
½ kg yoğurt
1 paket margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
300 gram kıyma
½ demet maydanoz
1 adet soğan
Yapılışı:
Önce içi hazırlayalım:
Soğanı küp halinde kesip pembeleşene kadar yağ ile
kavuralım. Kıymayı katıp birlikte kavurmaya devam edelim. İçine ince kıyılmış
maydanoz ve tuzu ilave edelim. Soğumaya bırakalım.
Yoğurdu iyice çırpın. İçine iki yumurtayı, eritilmiş yağı
veya sıvı yağı ilave ediniz ve tekrar çırpın. Yufkayı masaya serin üzerine bu
harçtan bir iki kaşık yayın. Yufkayı dörde bölün. Geniş tarafına kıymalı
harçtan. Yanları kapatıp, sarın. Daha sonra bu silindiri içe doğru çevirerek
gül şekli verin. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi
yapın. Kalan sıvıyı üzerlerine döküp, çörek otu, susam serpip orta hararetli
fırında altını üstünü pembe renkte pişirin.
Servis ederken üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberle
yağı yakıp, üzerine dökünüz.
Not: İsterseniz börekleri fırın yerine tavada da
kızartabilirsiniz. Eğer kızartacaksanız, yoğurtlu harcın miktarını yarıya
düşürün.
0 yorum:
Yorum Gönder