RSS

20 Ağustos 2016 Cumartesi

GÜL BÖREĞİ

yufka ile hazırlanan kolay bir börek tarifi
Malzemeler:
1 kg yufka
2 yumurta
½ kg yoğurt
1 paket margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
200 gram beyaz peynir
½ demet maydanoz

Yapılışı:
Yoğurdu iyice çırpın. İçine iki yumurtayı, eritilmiş yağı veya sıvı yağı ilave ediniz ve tekrar çırpın. Yufkayı masaya serin üzerine bu harçtan bir iki kaşık yayın. Yufkayı dörde bölün. Geniş tarafına ince kıyılmış ve beyaz peynirle ezilmiş maydanozlu karışımdan serin. Yanları kapatıp, sarın. Daha sonra bu silindiri içe doğru çevirerek gül şekli verin. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Kalan sıvıyı üzerlerine döküp, çörek otu, susam serpip orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirip sıcak servis yapınız.

Not: Eğer arzu ederseniz peynir yerine haşladığınız patatesleri soğanla kavurup iç olarak da kullanabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...