Malzemeler:
1 kg yufka
2 yumurta
½ kg yoğurt
1 paket margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
200 gram beyaz peynir
½ demet maydanoz
Yapılışı:
Yoğurdu iyice çırpın. İçine iki yumurtayı, eritilmiş yağı
veya sıvı yağı ilave ediniz ve tekrar çırpın. Yufkayı masaya serin üzerine bu
harçtan bir iki kaşık yayın. Yufkayı dörde bölün. Geniş tarafına ince kıyılmış
ve beyaz peynirle ezilmiş maydanozlu karışımdan serin. Yanları kapatıp, sarın.
Daha sonra bu silindiri içe doğru çevirerek gül şekli verin. Börekleri
yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Kalan sıvıyı
üzerlerine döküp, çörek otu, susam serpip orta hararetli fırında altını üstünü
pembe renkte pişirip sıcak servis yapınız.
Not: Eğer arzu ederseniz peynir yerine haşladığınız patatesleri soğanla kavurup iç olarak da kullanabilirsiniz.
Not: Eğer arzu ederseniz peynir yerine haşladığınız patatesleri soğanla kavurup iç olarak da kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder