RSS

21 Ağustos 2016 Pazar

SOĞAN ÇORBASI

dünya mutfaklarından Fransızların bolca pişirdikleri bir tarif soğan çorbası

Malzemeler:
4-5 bardak su (tercihen et suyu)
3-4 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Soğanı rendenin iri gözünden rendeleyin. Yağı, rendelenmiş soğanı bir tencereye koyup pembe olana kadar hafif ateşte kavurunuz. Unu ilave edip bir iki defa daha kavurup suyu yavaş yavaş ilave ediniz. Tuzu koyunuz. İstenilen koyuluğa gelince ateşten alıp tel süzgeçten kaşık yardımıyla geçirin. Sütlü terbiyeyi hazırlayın. Bunun için bir yumurta sarısını sütle iyice çırpın. Daha sonra kaynayan çorbadan su alıp süte katarak sütü ılıştıralım. Daha sonra bu sütlü karışımı kaynayan çorbaya azar azar ve karıştırarak katınız. Birden koyarsanız yumurta sarısı pişer, çorbanın içerisinde katı halde kalır. Bir iki taşım pişirin.  Ateşten alıp servis kasesine boşaltınız. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip servis yapınız. İsterseniz küp küp kesip, kızarttığınız ekmekleri de çorba kaselerinin ortasına koyarak servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...