Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
1 bardak zeytinyağı
1 adet limon
1 baş sarımsak
Tuz
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp, küçükleri ikiye, büyükleri üçe bölünüz. Alacalı soyunuz. Yarıyı biraz
geçinceye kadar üçe ayırınız. Soğanları piyazlık doğrayıp, yağda hafifçe
öldürün. Kabuklarını soyduğunuz ve fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesi,
soyulmuş sarmısaklarla biraz öldürünüz.
Patlıcanları bir kaba yerleştiriniz. Üzerlerine yukarıda
yapılışı tarif edilen içleri yayınız. Üzerine yağı ve suyu, limonu, şekeri
koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. Soğuyunca servis tabağına yerleştirip,
servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder