RSS

7 Ağustos 2016 Pazar

ZEYTİNYAĞLI EKŞİLİ PATLICAN

lezzetli ve değişik bir zeytinyağlı tarifi
Malzemeler:
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
1 bardak zeytinyağı
1 adet limon
1 baş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp, küçükleri ikiye, büyükleri  üçe bölünüz. Alacalı soyunuz. Yarıyı biraz geçinceye kadar üçe ayırınız. Soğanları piyazlık doğrayıp, yağda hafifçe öldürün. Kabuklarını soyduğunuz ve fındık büyüklüğünde doğradığınız domatesi, soyulmuş sarmısaklarla biraz öldürünüz.
Patlıcanları bir kaba yerleştiriniz. Üzerlerine yukarıda yapılışı tarif edilen içleri yayınız. Üzerine yağı ve suyu, limonu, şekeri koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. Soğuyunca servis tabağına yerleştirip, servis yapınız.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...