Malzemeler:
1 orta büyüklükte kırlangıç balığı
1 adet soğan
2-3 havuç
1 adet patates
1 kaşık yağ
1 kaşık un
1 yumurta
1 limon
1-2 defne yaprağı
Tuz
Yapılışı:
Balığı yıkayıp, ayıklayınız. Geniş bir tencereye balığı, iri
doğranmış soğanı, havucu, patatesi, defne yaprağını koyunuz. Üzerlerine 5
bardak su koyup, tuz ilave ederek orta ateşte yarım saat pişiriniz. Balık ve
sebzeler yumuşayınca ateşten alınız. Balığı bir kaba çıkarınız. Sebzeleri
süzünüz. Ayrı bir tencerede un ile yağı pembeleşmeden kavurunuz. Süzdüğünüz
balık suyunu, unlu karışıma azar azar dökerek, unu iyice eziniz. Çorba kıvamına
gelene kadar balık suyunu ilave ediniz. Diğer tarafta balığı kemik ve kılçıklarından
ayırarak etini ufak parçalara bölünüz. Tenceredeki çorbaya balık etlerini
katınız. Bir iki taşım kaynamaya bırakın. Bir yumurta sarısını bir limon
suyuyla çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıştırın. Yumurtalı terbiyeyi, azar
azar ve karıştırarak balık çorbasına katınız. Bir taşım daha kaynattıktan sonra
servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder