Malzemeler:
2 bardak pirinç
4 bardak su (tavuk veya et suyu)
2 kaşık yağ
200 gram mantar
1 adet limon
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Mantarı bir bez yardımıyla yıkayın. Fındık büyüklüğünde
parçalar halinde kesiniz. Bir kaba koyup bir limon suyu sıkıp ateşe koyunuz.
Kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar hafif ateşte pişiriniz Pirinçleri
ayıklayıp yıkayınız. El dayanabilecek sıcaklıkta su koyup 20 dakika ıslatınız.
Tencereye yağı koyup eritiniz. Pirinçlerin suyunu süzüp, yağa ilave ediniz.
Mantarları ilave ediniz. Ateş üzerinde delikli bir kevgirle alt üst ederek
pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine suyu koyup, karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın. 3 dakika harlı, 3 dakika orta daha sonra hafif
hararetli ateşte pişirin. 10-15 dakika kısık ateşte pirinçler pişene kadar
pişirin. Daha sonra servis tabağına alınız.
Not: İsterseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
Not: İsterseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder