RSS

17 Ağustos 2016 Çarşamba

MANTARLI PİLAV


Malzemeler:
lezzetli pilav tarifleri
2 bardak pirinç
4 bardak su (tavuk veya et suyu)
2 kaşık yağ
200 gram mantar
1 adet limon
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Mantarı bir bez yardımıyla yıkayın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde kesiniz. Bir kaba koyup bir limon suyu sıkıp ateşe koyunuz. Kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar hafif ateşte pişiriniz Pirinçleri ayıklayıp yıkayınız. El dayanabilecek sıcaklıkta su koyup 20 dakika ıslatınız. Tencereye yağı koyup eritiniz. Pirinçlerin suyunu süzüp, yağa ilave ediniz. Mantarları ilave ediniz. Ateş üzerinde delikli bir kevgirle alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine suyu koyup, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. 3 dakika harlı, 3 dakika orta daha sonra hafif hararetli ateşte pişirin. 10-15 dakika kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alınız.

Not: İsterseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...