Malzemeler:
1 kilogram nuar (sert parça halinde et)
1 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1-2 defne yaprağı
1 adet havuç
Tuz
Yapılışı:
Bütün parça halindeki nuarı, bıçak ile bir iki yerinden
delip düdüklü tencereye koyunuz. Üzerine dörde bölünmüş havucu, kerevizi ve
defne yaprağını koyduktan sonra 5-6 bardak sıcak su ilave ediniz. Düdüklünün
düdüğü öttükten sonra nuarın büyüklüğüne göre 20-30 dakika arasında pişiriniz.
Ateşten aldıktan sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin. Bundan sonra
kapağı açarak nuarı çıkarın. Dilimler halinde kesin. İster suyuyla servis edin,
ister susuz olarak.
0 yorum:
Yorum Gönder