RSS

2 Ağustos 2016 Salı

NUAR HAŞLAMA

et haşlamaları

Malzemeler:
1 kilogram nuar (sert parça halinde et)
1 adet küçük soğan
1 adet küçük kereviz
1-2 defne yaprağı
1 adet havuç
Tuz

Yapılışı:
Bütün parça halindeki nuarı, bıçak ile bir iki yerinden delip düdüklü tencereye koyunuz. Üzerine dörde bölünmüş havucu, kerevizi ve defne yaprağını koyduktan sonra 5-6 bardak sıcak su ilave ediniz. Düdüklünün düdüğü öttükten sonra nuarın büyüklüğüne göre 20-30 dakika arasında pişiriniz. Ateşten aldıktan sonra tencerenin basıncının düşmesini bekleyin. Bundan sonra kapağı açarak nuarı çıkarın. Dilimler halinde kesin. İster suyuyla servis edin, ister susuz olarak.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...