4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram kuzu eti
Yarım su bardağı iç bezelye
2 adet havuç
1 yarım su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Eti kuşbaşı doğrayın, yıkayın, süzün, yağı tencereye koyun.
Üzerine ince kıyılmış soğan ve küçük doğranmış havuçlar ilave edin,
karıştırarak kavurun. Üzerine su ilave edin. Et ve havuçlar pişene kadar ateşte
tutun.
Küçük parçalara bölünmüş patates, iç bezelye ve tuzu
ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Karabiber ve kekik serperek
servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder