RSS

4 Ağustos 2016 Perşembe

SALÇALI BİFTEK

evde kolayca yapabileceğiniz salçalı biftek tarifi
Malzemeler:
500 gram biftek
2 kaşık yağ
1 defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet domates veya 1 kaşık salça
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Biftekleri kızgın yağda 3-4 dakika bir yüzünü, 3-4 dakika diğer yüzünü pişirin.  Tavada kalan yağa küçük küçük doğradığınız soğanları koyup hafifçe öldürünüz. Sonra içerisine kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya salça koyup onunla da kavurduktan sonra içerisine 2 bardak su ilave edin. Bir iki kaynasın. Kızarttığınız biftekleri ilave edin. Tuz, karabiber, defne yaprağını ekleyin. Orta hararetli ateşte ağzı kapalı olarak biftekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız bifteklerin üzerine salçalı suyundan dökerek servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...