Malzemeler:
500 gram biftek
2 kaşık yağ
1 defne yaprağı
1 adet soğan
2 adet domates veya 1 kaşık salça
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Biftekleri kızgın yağda 3-4 dakika bir yüzünü, 3-4 dakika
diğer yüzünü pişirin. Tavada kalan yağa
küçük küçük doğradığınız soğanları koyup hafifçe öldürünüz. Sonra içerisine
kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya salça koyup
onunla da kavurduktan sonra içerisine 2 bardak su ilave edin. Bir iki kaynasın.
Kızarttığınız biftekleri ilave edin. Tuz, karabiber, defne yaprağını ekleyin.
Orta hararetli ateşte ağzı kapalı olarak biftekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Servis tabağına aldığınız bifteklerin üzerine salçalı suyundan dökerek servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder