RSS

5 Ağustos 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


zeytinyağlı tarifleri Malzemeler:
1 kilo pırasa
2-3 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz ve limon

Yapılışı:
Pırasaları ayıklayıp, yıkayınız. 4-5 cm uzunlukta boyuna kesin. Tencereye yağı, halka halde doğranmış havuçları, pırasaları koyup, tencerenin kapağını kapatıp biraz öldürünüz. Sonra pirincini, tuzunu, şekerini, limon suyunu koyup, bir bardak su koyup ortadan daha az ısıda pirinçler uzayıncaya pırasa ve havuçlar da yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ateşten alıp, soğutup servis yapınız.
Not: Pişirirken suyu çekerse ilave sıcak su koyabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...