5 adet yufka
10 adet yumurta
250 gram margarin
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
150 gram kaşar peyniri
150 gram beyaz peynir
½ litre süt
Yapılışı:
Önce böreğin içini hazırlayalım. Kaşar peynirini
rendeleyelim. Beyaz peyniri çatalla ezin. 5 yumurta kırıp incecik kıyılmış
maydanoz, dereotu koyup çırpın. Peynirli ve yumurtalı bu karışıma ½ litre
kaynatılmış, soğutulmuş sütü ilave ediniz. 250 gram yağı da eritip bu karışıma
ilave ediniz. Bir kenara ayıralım.
Fırın tepsisini yağlayınız. Bir yufkayı kenarlarından
taşacak şekilde tepsiye yayınız. İkinci yufkayı ortadan elinizle ikiye koparıp
tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel serin. Kasedeki içten bir kepçe yufkanın
üzerine döküp yayınız. Böylece yufka ve iç bitinceye kadar işleme devam ediniz.
Yufkalar buruşuk buruşuk serin. Kimi zaman kalın tarafları içe doğru koyun. Hep
aynı tarafa gelirse bir tarafı kalın, diğer tarafı ince kalır. En üst yufkayı
koymadan kenarlardaki artan kısmı üste kapatın. Onların üzerine yarım bir yufka
koyup için sulu kısmından yufkaların üzerine sürünüz. Isıtılmış orta hararetli
fırına koyup altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Hafif soğuyunca karelere
bölüp servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder