RSS

24 Eylül 2016 Cumartesi

KOLAY SU BÖREĞİ


yufka börekleri tarifleri
Malzemeler:
5 adet yufka
10 adet yumurta
250 gram margarin
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
150 gram kaşar peyniri
150 gram beyaz peynir
½ litre süt

Yapılışı:
Önce böreğin içini hazırlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Beyaz peyniri çatalla ezin. 5 yumurta kırıp incecik kıyılmış maydanoz, dereotu koyup çırpın. Peynirli ve yumurtalı bu karışıma ½ litre kaynatılmış, soğutulmuş sütü ilave ediniz. 250 gram yağı da eritip bu karışıma ilave ediniz. Bir kenara ayıralım.
Fırın tepsisini yağlayınız. Bir yufkayı kenarlarından taşacak şekilde tepsiye yayınız. İkinci yufkayı ortadan elinizle ikiye koparıp tepsideki yufkanın üzerine gelişigüzel serin. Kasedeki içten bir kepçe yufkanın üzerine döküp yayınız. Böylece yufka ve iç bitinceye kadar işleme devam ediniz. Yufkalar buruşuk buruşuk serin. Kimi zaman kalın tarafları içe doğru koyun. Hep aynı tarafa gelirse bir tarafı kalın, diğer tarafı ince kalır. En üst yufkayı koymadan kenarlardaki artan kısmı üste kapatın. Onların üzerine yarım bir yufka koyup için sulu kısmından yufkaların üzerine sürünüz. Isıtılmış orta hararetli fırına koyup altını üstünü pembe renkte pişiriniz. Hafif soğuyunca karelere bölüp servis yapınız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...