RSS

23 Eylül 2016 Cuma

BİBERLİ EKMEK


kolay çay saati tarifi6 Kişilik

Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
3 adet soğan
5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı susam
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin: Taze biberiye

Yapılışı:
Mayayı ufalayıp, derince bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 5 dakika kadar bekletin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. Daha sonra hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
İç harç için soğanları yemekleri doğrayın. 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Harcı hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...