Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
3 adet soğan
5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı susam
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin: Taze biberiye
Yapılışı:
Mayayı ufalayıp, derince bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık
suyu ekleyip mayayı eritin. 5 dakika kadar bekletin. Unu azar azar ekleyerek
yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda
sıcaklığında 40 dakika bekletin. Daha sonra hamuru yağlanmış zeminde tepsi
büyüklüğünde açın ve fırın tepsisine yerleştirin.
İç harç için soğanları yemekleri doğrayın. 5 yemek kaşığı
zeytinyağında kavurun. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve
baharatları ekleyin. Harcı hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25
dakika pişirin. Fırından çıkınca karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip
sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder