RSS

2 Eylül 2016 Cuma

HAZIR YUFKADAN TALAŞ BÖREĞİ


evde çabuk yapılıp, misafirlere servis edebilirsinizMalzemeler:
3 adet yufka
½  paket margarin
2 yumurta
1 su bardağı süt
250 gram kıyma veya 500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 kaşık yağ

Yapılışı:
Bir kasenin içerisine sütü, erimiş yağı, bir yumurtayı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları düz bir yere serip hazırladığınız bu karışımla bolca yağlayınız. Hafif donmaya başlarken yufkaları önce 2’ye sonra tekrar 4’e kesip 8 parça hazırlayınız.
Soğanı küp küp kesip bir kaşık yağ ile kavurun. Kıymayı veya kuşbaşı eti katıp, birlikte kavurun. Tuz ve biraz karabiber ekleyin. Bu hazırladığınız içi üçgen yufkaların geniş kenarına bir miktar koyup içe doğru kıvırıp geniş olarak sararak dikdörtgen şeklinde küçük börekler hazırlayınız. Hafif yağlanmış tepsiye börekleri aralıklı diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serperek fırında altını, üstünü pembe renkte kızartınız. Fırından alıp hafif sıcakken servis yapınız.

Eğer isterseniz etin içerisine minik bir havuç ve bir küçük kase haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...