3 adet yufka
½ paket margarin
2 yumurta
1 su bardağı süt
250 gram kıyma veya 500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
1 kaşık yağ
Yapılışı:
Bir kasenin içerisine sütü, erimiş yağı, bir yumurtayı koyup
iyice karıştırınız. Yufkaları düz bir yere serip hazırladığınız bu karışımla
bolca yağlayınız. Hafif donmaya başlarken yufkaları önce 2’ye sonra tekrar 4’e
kesip 8 parça hazırlayınız.
Soğanı küp küp kesip bir kaşık yağ ile kavurun. Kıymayı veya
kuşbaşı eti katıp, birlikte kavurun. Tuz ve biraz karabiber ekleyin. Bu
hazırladığınız içi üçgen yufkaların geniş kenarına bir miktar koyup içe doğru
kıvırıp geniş olarak sararak dikdörtgen şeklinde küçük börekler hazırlayınız.
Hafif yağlanmış tepsiye börekleri aralıklı diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı
sürüp, çörek otu veya susam serperek fırında altını, üstünü pembe renkte kızartınız. Fırından alıp hafif
sıcakken servis yapınız.
Eğer isterseniz etin içerisine minik bir havuç ve bir küçük kase haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz.
Eğer isterseniz etin içerisine minik bir havuç ve bir küçük kase haşlanmış bezelye de ilave edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder