Malzemeler:
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi İçin:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı un
Yapılışı:
Önce unu eleyin. Yarım su bardağı kadarını bir kenara
ayırın. Kalana tuz ekleyin. Ortasına havuz açın. Mayayı yarım çay bardağı süt
ile eritin. Una ekleyin. Üzerine biraz un serpip oda sıcaklığında maya
kabarıncaya kadar 10 dakika kadar bekletin. Tereyağını eritip, birazıyla
tepsiyi yağlayın. 2 kaşık yağı ayırıp kalan tereyağını süt ve toz şekeri una
azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Nemli bir bez örtüp 1 saat
kadar oda sıcaklığında bekletin.
Daha önce ayırmış 2 kaşık tereyağına unu ilave edin. Kısık
ateşte 5 dakika kavurun. Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Her bezenin ortasını
çukurlaştırıp kavurmuş olduğunuz undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın.
Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Tüm malzemeleri bitirinceye kadar bu işlemi
tekrarlayın. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Üzerine
çırpılmış yumurta sürerek 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder