RSS

6 Eylül 2016 Salı

KETE


yöresel bir tarif6 Kişilik

Malzemeler:
5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi İçin:
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı un

Yapılışı:
Önce unu eleyin. Yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Kalana tuz ekleyin. Ortasına havuz açın. Mayayı yarım çay bardağı süt ile eritin. Una ekleyin. Üzerine biraz un serpip oda sıcaklığında maya kabarıncaya kadar 10 dakika kadar bekletin. Tereyağını eritip, birazıyla tepsiyi yağlayın. 2 kaşık yağı ayırıp kalan tereyağını süt ve toz şekeri una azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Nemli bir bez örtüp 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
Daha önce ayırmış 2 kaşık tereyağına unu ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Her bezenin ortasını çukurlaştırıp kavurmuş olduğunuz undan ekleyin. Hamuru yuvarlayarak kapatın. Ters çevirip tepsiye yerleştirin. Tüm malzemeleri bitirinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Üzerine çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Üzerine çırpılmış yumurta sürerek 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...