Malzemeler:
3 adet patates
3 adet havuç
2 adet kereviz
2-3 yaprak lahana
1 adet soğan
1 kaşık un
2 kaşık yağ
2 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Küp halinde doğranmış soğanları yağ ile birlikte bir
tencerede pembeleşene kadar kavurunuz. Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan
sonra küçük küçük doğrayınız. Soğanlara sebzeleri katınız. 5-6 bardak su koyup,
sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırınız.
Blenderdan geçiriniz. Diğer tarafta bir kaşık unu, bir kaşık yağ ile
pembeleşmeden kavurunuz. Bir bardak soğuk sütü yavaş yavaş katarak, unu eziniz.
Süzdüğünüz sebzeleri ilave edip, suyu azsa ya süt veya su katarak, çorbayı istediğimiz
koyuluğa getirinceye kadar kaynatınız. Üzerine ince kıyılmış dereotu veya
maydanoz serperek servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder