RSS

7 Eylül 2016 Çarşamba

KREM KARAMEL


bilindik ve kolay tatlı tarif8 Kişilik

Malzemeler:
7 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

Karamel İçin:
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı su

Yapılışı:
Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Karameli eşit olarak kaplara paylaştırın.
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyaya ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Üzerlerinde oluşan köpükleri alın. Yumurta karışımını karamelli kalıplara paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içindeki kapların yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...