Malzemeler:
7 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
Karamel İçin:
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli
bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip
ocaktan alın. Karameli eşit olarak kaplara paylaştırın.
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave ederek krema
kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyaya ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü
yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.
Üzerlerinde oluşan köpükleri alın. Yumurta karışımını karamelli kalıplara
paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içindeki kapların
yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak
su ilave edin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana
kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters
çevirip soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder