Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek (tost ekmeği de olabilir)
1 adet yumurta (köfte için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon ve yenibahar
İç Harç İçin:
2 adet ince uzun orta boy havuç
1 su bardağı konserve bezelye
3-4 katı yumurta
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan ve yumurtayı kıyma ile beraber bir kaba
koyun. Üzerine bayat ekmekleri ufalayın. Baharatları ve tuzu serpin. Tüm
malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Buzdolabında üzerini kapalı olarak
bir saat bekletin.
Havuçları kazıyın ve 5 dakika haşlayın. Süzüp, soğumasını
bekleyin. Havuçları uzunlamasına dörde bölün. Katı yumurtaların kabuklarını
soyun.
Tezgah üzerine 50 cm boyunda
yağlı kağıt serin. Zeytinyağı sürün. Üzerine galeta unu serpiştirilir.
Köfte harcını bir santim kalınlıkta dikdörtgen şekilde kağıdın üzerine yayın.
Bezelyeleri ve havuçları etin ortasına uzunlamasına koyun. Bütün halde
yumurtaları da koyun. Et iki uzun
kenarından üstte toplanıp rulo haline getirin ve kağıda sarın, paket yapın.
Yağlanan fırın tepsisine bu paketi yerleştirin. 175 derecede alt üst ayarlı
fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra kağıdı alıp, ılınınca dilimleyin
ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder