RSS

9 Eylül 2016 Cuma

MANTARLI BALIK SOSU


balıklar için sos tarifi
4-6 Kişilik

Malzemeler:
10-12 adet mantar (doğranmış)
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı  tereyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Soğan ve sarımsak çok az sıvı yağ ile kavrulur. Soğanlar pembeleşince mantar ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilir. Ayrı bir tavada tereyağ ile un kavrulur. Daha sonra krema azar azar bu karışıma ilave edilerek pişirilir. Tüm malzeme birbirine karıştırılır. Özellikle ızgara balık ile uyumlu bir sostur.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...