RSS

9 Eylül 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


ev yapımı lezzetli zeytinyağlı tarifleri4 Kişilik

Malzemeler:
4 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy kuru soğan
1 fincan zeytinyağı
1 küçük kavanoz garnitür (havuç, bezelye,patates)

Sosu İçin:
1 adet limon suyu
4 çay kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

3 su bardağı su
Dereotu

Yapılışı:
Kerevizleri soyup, ortadan ikiye bölün. İçlerini oyun. Kerevizin kenarları bir cm’lik kalınlıkta kalsın. Kararmaması için limon suyu eklenmiş bol suda beklemeye alın.
Garnitürleri süzün. Kuru soğanı dörde bölün. Zeytinyağı geniş bir tencere alın. Üzerlerine kereviz çanaklarını iç kısımları yukarı bakacak şekilde yan yana dizilir. Çanakların içine garnitürleri paylaştırın. Dörde bölünmüş soğanları aralara yerleştirin.
Sosu hazırlamak için limon suyu ve unu derin bir kapta çırpın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Su ekleyerek iyice karıştırın. Sosu kerevizlerin üzerine gezdirin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 45 dakika kadar kerevizler yumuşayana dek pişirin.
Servis ederken üzerlerine kıyılmış dereotu serperek ikram edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...