Malzemeler:
4 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy kuru soğan
1 fincan zeytinyağı
1 küçük kavanoz garnitür (havuç, bezelye,patates)
Sosu İçin:
1 adet limon suyu
4 çay kaşığı dolusu un
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
3 su bardağı su
Dereotu
Yapılışı:
Kerevizleri soyup, ortadan ikiye bölün. İçlerini oyun.
Kerevizin kenarları bir cm’lik kalınlıkta kalsın. Kararmaması için limon suyu
eklenmiş bol suda beklemeye alın.
Garnitürleri süzün. Kuru soğanı dörde bölün. Zeytinyağı geniş
bir tencere alın. Üzerlerine kereviz çanaklarını iç kısımları yukarı bakacak
şekilde yan yana dizilir. Çanakların içine garnitürleri paylaştırın. Dörde
bölünmüş soğanları aralara yerleştirin.
Sosu hazırlamak için limon suyu ve unu derin bir kapta
çırpın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Su ekleyerek iyice karıştırın. Sosu
kerevizlerin üzerine gezdirin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 45 dakika kadar
kerevizler yumuşayana dek pişirin.
Servis ederken üzerlerine kıyılmış dereotu serperek ikram
edin.
0 yorum:
Yorum Gönder