Malzemeler:
2 kg un
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
300 gram eritilmiş tereyağı
İç Harcı İçin:
2 kg patates
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Açmak İçin eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
Unu eleyin. Ortasını açıp Ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin.
Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hafif sert bir hamur elde edinceye kadar
yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Üzerlerini nemli bir bezle bir saat kadar
dinlendirin.
İç harcı için patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun.
Eritilmiş yağı, tuzu ve karabiberi ekleyin ve püre haline getirin.
Dinlenen hamurları yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine
eritilmiş tereyağını sürüp ellerinizin üst kısımlarıyla hamuru incelterek
açmaya devam edin. Tekrar eritilmiş yağı sürün ve patates püresinden bir miktar
alarak yufkanın üzerine uzun bir parça halinde koyun. Yufkayı rulo şeklinde
sarın. İki elinizle hafifçe çekerek hamuru kopmayacak şekilde uzatın. Rulo
yufkadan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde hafifçe yuvarlayın ve
tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Kalan tüm hamurları bu
şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Hamur toplarının üzerine eritilmiş tereyağı
sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder