RSS

16 Eylül 2016 Cuma

PATATESLİ BOŞNAK BÖREĞİ


hamarat hanımların hünerlerinden boşnak böreği6 Kişilik

Malzemeler:
2 kg un
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
300 gram eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin:
2 kg patates
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber
Açmak İçin eritilmiş tereyağı

Yapılışı:
Unu eleyin. Ortasını açıp Ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin. Azar azar su ilave ederek yoğurun. Hafif sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru üç eşit parçaya bölün. Üzerlerini nemli bir bezle bir saat kadar dinlendirin.
İç harcı için patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyun. Eritilmiş yağı, tuzu ve karabiberi ekleyin ve püre haline getirin.
Dinlenen hamurları yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp ellerinizin üst kısımlarıyla hamuru incelterek açmaya devam edin. Tekrar eritilmiş yağı sürün ve patates püresinden bir miktar alarak yufkanın üzerine uzun bir parça halinde koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın. İki elinizle hafifçe çekerek hamuru kopmayacak şekilde uzatın. Rulo yufkadan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde hafifçe yuvarlayın ve tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Kalan tüm hamurları bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Hamur toplarının üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...