8 Kişilik
Malzemeler:
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet soğan
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı ince bulgur
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp, pembeleşene kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Soğana ilave edin.
Bulguru ekleyin. 1-2 dakika kavurup sıcak su ve tavuk suyunu ekleyin. Tuzla
tatlandırın. Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp kuru nane ilave
edin. Kaselere aktarıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder