Malzemeler:
250 gram ince bulgur
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet soğan
150 gram tereyağı
1 demet ince kıyılmış maydanoz
4 dal taze soğan
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Derin bir kapta bulguru sıcak su ilave ederek bekletin. Su
bulgurun üzerini biraz geçmeli, çok fazla su koymayın. Şişen bulgura isot,
salça, kıyılmış soğan ve baharatları ekleyin. İyice yoğurun. Diğer tarafta
tereyağını bir tencerede eritip, yumurtaları içine kırıp pişirin. Ilınınca
bulgura bu yumurtaları katın ve tekrar yoğurun. Son olarak ince kıydığınız
maydanozları ve taze soğanları ilave edin. Şekil verdikten sonra bekletmeden
yeşillikler ile servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder