RSS

13 Eylül 2016 Salı

SOSLU PATATES KROKET


ister tek başına, ister et yemeklerinizin yanına garnitür olarak sunabilirsiniz8 Kişilik

Malzemeler:
3 adet orta boy patates
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
½ demet dereotu
1 çay kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Kızartmak İçin:
½ su bardağı galeta unu
1 adet yumurtanın akı
½ su bardağı sıvı yağ

Sos İçin:
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı ketçap
5 çay kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Patatesleri tuz ekleyerek haşlayın. Ilıyınca soyup, püre haline getirin. Derin bir kapta püreye unu, yumurtaları ve rendelenmiş kaşarı katın. İnce kıyılmış dereotunu, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğurun. Kuru nane, kuru fesleğen ve toz biberi de ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Önce galeta ununa sonra yumurta akına batırıp, kızgın yağda kızartın.
Sosun Hazırlanması:
Ilık su, ketçap, domates salçasını küçük bir sos tenceresinde tuz ve karabiberle kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Sosu ocaktan alıp patates köftelerin üzerine gezdirin. Tavuk veya et yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...