Malzemeler:
3 adet orta boy patates
1,5 su bardağı un
2 adet yumurta
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
½ demet dereotu
1 çay kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Kızartmak İçin:
½ su bardağı galeta unu
1 adet yumurtanın akı
½ su bardağı sıvı yağ
Sos İçin:
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı ketçap
5 çay kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Patatesleri tuz ekleyerek haşlayın. Ilıyınca soyup, püre
haline getirin. Derin bir kapta püreye unu, yumurtaları ve rendelenmiş kaşarı
katın. İnce kıyılmış dereotunu, tuzu ve karabiberi ilave ederek yoğurun. Kuru
nane, kuru fesleğen ve toz biberi de ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Önce galeta
ununa sonra yumurta akına batırıp, kızgın yağda kızartın.
Sosun Hazırlanması:
Ilık su, ketçap, domates salçasını küçük bir sos
tenceresinde tuz ve karabiberle kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatın.
Sosu ocaktan alıp patates köftelerin üzerine gezdirin. Tavuk veya et
yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder