RSS

28 Ekim 2016 Cuma

KADAYIF DOLMASI


Erzurum'a ait şerbetli tatlı tarifi8 Kişilik

Malzemeler:
300 gram tel kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
Şerbet İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu

Kızartmak İçin:
Ayçiçek yağı

Yapılışı:
Önce şerbetini hazırlayalım. Toz
şeker ve suyu kaynatalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim. Bir iki taşım daha kaynatıp, ateşten indirelim. Soğumaya bırakalım.

Kadayıfları elinizle parçalara ayırın. Avucunuzun içinde 15 x 15 cm’lik her iki tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde kare şeklini verin. Ortasına cevizi koyup, dolma şeklinde sarın. Aynı işlemi ceviz ve kadayıf bitene kadar tekrarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Dolmaları önce bu yumurtalara bulayın. Sonra kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika bekletip, ılık servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...