Malzemeler:
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı tarhana
5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri İçin:
Kuru nane
Yapılışı:
Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında domates
salçasıyla beraber kavurun. Küp doğradığınız biberleri ve domatesi ekleyip,
soteleyin. Üzerine unu serpin. Bir iki dakika daha kavurun. Bir kase kaynar
suda erittiğiniz tarhanayı ve suyu ilave edin. Su kaynayınca bundan bir kepçe
alarak yoğurdu ılıştırın. Ilınan yoğurdu yavaş yavaş çorbaya karıştıra
karıştıra katın. Tuz iave edin. Servis taparken üzerine bol nane serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder