1 kilo kuşbaşı et
Yarım kilo arpacık soğan
2 tane patates
1 su bardağı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt
1 çorba kaşığı nane
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Eti tencereye koyup, iki kaşık yağı da ekleyerek yüksek
ateşte kendi suyunda kavuralım. Üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyip
pişirelim. Pişen etin içine küp doğranmış patatesleri ve soğanları koyup 15
dakika kadar daha pişirelim. Tuzlu yoğurdu tencereden aldığımız bir çay bardağı
su ile ılıştıralım ve pişen yemeğe yavaş yavaş karıştırarak katalım. Tuzunu
ekleyelim. Bir başka tavada yağda naneyi yakalım ve tenceredeki etlerin üzerine
gezdirelim. Sıcak servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder