RSS

21 Ekim 2016 Cuma

KUŞBAŞILI ETLİ PİDE


lezzetli hamur işleri
4 Kişilik

Malzemeler:
Pide Hamuru İçin:
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
500 gram un
Tuz

İçi İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biberiye
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin arzuya göre taze biberiye

Yapılışı:
Hamur için önce mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp hamur iki misli kabarana kadar bekletin.
İçi için soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etlerle beraber zeytinyağında kavurun. Et suyunu çektiğinde küp kestiğiniz domatesleri ekleyin. Tuz ve baharatla harmanlayın. Üzerine sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her birine pide şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Hazırladığınız içi ortalarına yayın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika pişirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not isterseniz kuşbaşı et yerine kıyma veya peynir kullanabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...