Malzemeler:
Pide Hamuru İçin:
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
500 gram un
Tuz
İçi İçin:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
250 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biberiye
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin arzuya göre taze biberiye
Yapılışı:
Hamur için önce mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar
bekletin. Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı su ve tuzu ekleyip
yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp
hamur iki misli kabarana kadar bekletin.
İçi için soğanı yemeklik doğrayın. Kuşbaşı etlerle beraber
zeytinyağında kavurun. Et suyunu çektiğinde küp kestiğiniz domatesleri ekleyin.
Tuz ve baharatla harmanlayın. Üzerine sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve
etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her birine pide şekli
verin. Yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Hazırladığınız içi ortalarına yayın.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika
pişirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not isterseniz kuşbaşı et yerine kıyma veya peynir
kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder