RSS

30 Ekim 2016 Pazar

ŞALGAM DOLMASI


yöresel yemek tarifi, erzurumun şalgam dolması4 Kişilik

Malzemeler:
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz-karabiber
1 kg şalgam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

Reyhan

Üzeri İçin:
4-5 dal reyhan

Yapılışı:

Kıymayı derin bir kaba alıp içine rendelenmiş soğanı, bulguru, zeytinyağını, reyhanı, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Şalgamları soyun 5 mm kalınlığında halka halka doğrayın. 10 dakika haşlayın. Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar alın ve iki şalgam dilimi arasına bu harcı yerleştirin. Tencereye dizin. Salçayı tereyağında kavurun. Şalgamların üzerine gezdirin. Su ilave ederek şalgamlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış reyhanlarla süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...