Malzemeler:
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz-karabiber
1 kg şalgam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Reyhan
Üzeri İçin:
4-5 dal reyhan
Yapılışı:
Kıymayı derin bir kaba alıp içine rendelenmiş soğanı,
bulguru, zeytinyağını, reyhanı, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Şalgamları soyun 5 mm kalınlığında halka halka doğrayın. 10 dakika haşlayın.
Hazırlamış olduğunuz kıymalı harçtan parçalar alın ve iki şalgam dilimi arasına
bu harcı yerleştirin. Tencereye dizin. Salçayı tereyağında kavurun. Şalgamların
üzerine gezdirin. Su ilave ederek şalgamlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine
kıyılmış reyhanlarla süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder