Malzemeler:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç
2-3 adet biber turşusu
7 su bardağı su
300 gram yoğurt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
Kıyma ve yemeklik doğradığınız soğanları, zeytinyağında
kavurun. Havuçları minik küpler halinde doğrayın. Biber turşusunu da doğrayın.
Bunları da kıymaya ilave edin. Suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar
pişirin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan 1 kepçe yoğurda ilave ederek
yoğurdu ılıştırın. Yoğurdu yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir süre karıştırın
ve kaynatmaya devam edin. Tuz ve baharatları ilave edip, bir taşım daha
kaynatın. Üzerine kırmızı pul biber serperek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder