Malzemeler:
4 su bardağı bulgur
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
Köfte Harcı İçin:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Köfte için kıymayı, bir su bardağı su ve tuzu katarak
pişirin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Sonra içine yemeklik doğradığınız
soğanı, tereyağını ve baharatları ilave ederek kavurun. Bulgurlu harcı
hazırlamak için bulguru ıslatın. Patatesleri haşladıktan sonra ezin ve püre
haline getirin. İçine pul biber, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bulgura
ilave edin. Daha sonra bu harcı ikiye ayırın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye
yayın. Üzerine kıymalı harcı serin. Kalan ikinci bulgurlu parçayı kıymanın
üzerine yayın. Tereyağı ile salçayı karıştırarak üzerine sürün. Önceden
ısıtılmış fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder