RSS

9 Ekim 2016 Pazar

SİNİ KÖFTESİ


köftenin tepsideki hali
8 Kişilik

Malzemeler:
4 su bardağı bulgur
4 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber

Köfte Harcı İçin:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Köfte için kıymayı, bir su bardağı su ve tuzu katarak pişirin. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin. Sonra içine yemeklik doğradığınız soğanı, tereyağını ve baharatları ilave ederek kavurun. Bulgurlu harcı hazırlamak için bulguru ıslatın. Patatesleri haşladıktan sonra ezin ve püre haline getirin. İçine pul biber, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi bulgura ilave edin. Daha sonra bu harcı ikiye ayırın. İlk parçayı yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kıymalı harcı serin. Kalan ikinci bulgurlu parçayı kıymanın üzerine yayın. Tereyağı ile salçayı karıştırarak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında (200 derece) üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...