RSS

1 Kasım 2016 Salı

SOĞANLI PİDE


pide tarifiMalzemeler:
4 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
Yarım çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
Karabiber ve Tuz

Yapılışı:
Yarım su bardağı ılık suda toz mayayı şekerle birlikte eritin. Unu derin bir kaba alıp, 1 su bardağı su ilave ederek suda eritilen mayayı da ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurup, dinlenmesi için kenara alın. Yaklaşık 1 saat dinlenip kabarması için yeterli olacaktır. Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp, tavada kavurun. İçine kıymayı ilave edin. Bir süre daha pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın. Maydanozu da ekleyin. Ilımaya bırakın. Hamurdan bir büyük bir küçük iki beze yapın. Alt kısımda kalacak olan büyük bezeyi açın ve yağlanmış tepsinize serin. İç malzemesini bu büyük bezenin üzerine yayın. Küçük bezenizi de açın ve iç malzemesinin üzerine serin. Alttaki büyük bezenizin kenarları ile küçük hamurunuzu kapatın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...