4 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
Yarım çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
Karabiber ve Tuz
Yapılışı:
Yarım su bardağı ılık suda toz mayayı şekerle birlikte
eritin. Unu derin bir kaba alıp, 1 su bardağı su ilave ederek suda eritilen
mayayı da ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğurup,
dinlenmesi için kenara alın. Yaklaşık 1 saat dinlenip kabarması için yeterli
olacaktır. Bu arada soğanları yemeklik doğrayıp, tavada kavurun. İçine kıymayı
ilave edin. Bir süre daha pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırın.
Maydanozu da ekleyin. Ilımaya bırakın. Hamurdan bir büyük bir küçük iki beze
yapın. Alt kısımda kalacak olan büyük bezeyi açın ve yağlanmış tepsinize serin.
İç malzemesini bu büyük bezenin üzerine yayın. Küçük bezenizi de açın ve iç
malzemesinin üzerine serin. Alttaki büyük bezenizin kenarları ile küçük
hamurunuzu kapatın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder