RSS

9 Kasım 2016 Çarşamba

BURSA KEBABI


iskender tarifi6 Kişilik

Malzemeler:
750 gram kuzu külbastı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber

Sos İçin:
30 gram tereyağı
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
500 gram yoğurt
Üzeri İçin
2 sivri biber, domates


Ayrıca :
3 adet Tırnak Pide

Yapılışı:
Etleri ince şeritler halinde keselim. Zeytinyağında kızartalım. Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatalım. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin. Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Pideleri fırında birkaç dakika ısıtın. Kareler halinde kesin. Servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin. Fırında közlemiş olduğunuz biberleri ve domatesleri yanına koyarak servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...