Malzemeler:
750 gram kuzu külbastı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Sos İçin:
30 gram tereyağı
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
500 gram yoğurt
Üzeri İçin
2 sivri biber, domates
Ayrıca :
3 adet Tırnak Pide
Yapılışı:
Etleri ince şeritler halinde keselim. Zeytinyağında
kızartalım. Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar
soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatalım. Etler
iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için
tereyağını tavada eritin. Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını ilave
edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Pideleri
fırında birkaç dakika ısıtın. Kareler halinde kesin. Servis tabaklarına alın.
Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin. Fırında
közlemiş olduğunuz biberleri ve domatesleri yanına koyarak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder