Yarım kilogram kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
3 adet kuru soğan
1 su bardağı nohut
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı kuru üzüm
İsteğe göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir
Yapılışı:
Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır.
Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir.
Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilave edilir. Karıştırmadan
kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra yirmi
dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve
servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak
servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder