RSS

17 Aralık 2016 Cumartesi

DİVRİĞİ PİLAVI


sivas yöresel yemeklerMalzemeler:
Yarım kilogram kuşbaşı et
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
3 adet kuru soğan
1 su bardağı nohut
100 gram tereyağı
Yarım su bardağı kuru üzüm
İsteğe göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir

Yapılışı:
Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave edilip kavrulur. Baharatlar eklenir. Üzerine haşlanmış et, nohut, üzüm, pirinç ve su ilave edilir. Karıştırmadan kaynatılır. Kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Piştikten sonra yirmi dakika demlenir. Pirinçler alttaki malzemeye dokunulmadan karıştırılır ve servis tabağına ters çevrilir veya arzu edilirse pilav tamamen karıştırılarak servis edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...